Du behöver
- 0,5 kg kycklingfärs
- 50 g soltorkade tomater
- 0,5 tsk torkad rosmarin
- 2 st vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
Currydressing:
1 msk smör
1 st gul lök
1,5 msk curry gärna stark
honung
0,5 dl majonnäs valfritt
2 dl yoghurt avrunnen
Att servera till:
sallad fin blandsallad
tomat röd eller gul
rödlök
4 st hamburgerbröd
Gör så här
Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Skär dem i små bitar.
Blanda färsen med tomatbitarna, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Forma till biffar. Grilla på direkt värme i 4–8 minuter på vardera sida. Beroende på värme och tjocklek.
Skölj salladen. Låt rinna av väl. Skiva lök och tomat. Ställ åt sidan.
Smält smöret i en stekpanna. Hacka löken fint och stek med curryn. Tillsätt honung, låt svalna. Blanda lökröran med majonnäs och yoghurt. Salta och peppra.