Kycklingburgare med krämig currydressing

Köp mald färs eller kör kycklingfiléer i mindre bitar i mixern till en grov färs.

Du behöver

  • 0,5 kg kycklingfärs
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar

Currydressing:

1 msk smör
1 st gul lök
1,5 msk curry gärna stark
honung
0,5 dl majonnäs valfritt
2 dl yoghurt avrunnen

Att servera till:

sallad fin blandsallad
tomat röd eller gul
rödlök
4 st hamburgerbröd

Gör så här

1

Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Skär dem i små bitar. 

2

Blanda färsen med tomatbitarna, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Forma till biffar. Grilla på direkt värme i 4–8 minuter på vardera sida. Beroende på värme och tjocklek. 

3

Skölj salladen. Låt rinna av väl. Skiva lök och tomat. Ställ åt sidan. 

4

Smält smöret i en stekpanna. Hacka löken fint och stek med curryn. Tillsätt honung, låt svalna. Blanda lökröran med majonnäs och yoghurt. Salta och peppra.

Scroll to Top