Valnötsbröd med rosmarin

En snabbakad variant av baguetter eftersom de bara ska jäsas i en omgång.

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk färsk rosmarin hackad
  • 6-7 dl vetemjöl

Gör så här

1

Grovhacka nötterna. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja, nötter och rosmarin. Arbeta in mjölet till en ganska lös deg.

2

Pudra över lite mjöl och låt jäsa under duk cirka 1 timme.

3

Stjälp upp degen på mjölat bord, den ska inte knådas. Dela degen i fyra delar. Forma dem till avlånga smala bröd och vrid dem.

4

Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Bröden behöver nu inte jäsas utan ska gräddas direkt.

5

Sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda 5 minuter. Stäng av ugnsvärmen och fortsätt grädda i eftervärmen ca 12 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Servera bröden nygräddade eller frys in och sprödvärm vid servering.

Scroll to Top