Tomatsoppa på färska tomater

Ljuvlig tomatsoppa med basilika och persilja.

Foto: Peraxel Persson

Okänd
0 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Det här behövs till 4 port:

  • 6 stycken tomater röda
  • 4 stycken tomater gula
  • 2 matskedar olivolja
  • 4 matskedar basilikablad
  • 4 matskedar persiljeblad
  • salt svartpeppar
  • socker en nypa
  • 2 deciliter grönsaksbuljong
  • Tillbehör:

  • bröd
  • mozzarella riven
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Skär alla tomater i bitar. Lägg dem i en form och ringla över olivolja. Tillsätt basilika och persilja, salt och socker. Sätt in i ugn, 175°, i 30 minuter.
2
Mixa tomaterna och fyll på med buljongen. Smaksätt eventuellt med salt och svartpeppar.
3
Servera soppan genom att smula ner en bit dagsgammalt bröd, typ lite grövre baguette eller rostebröd. Smaksätt också med riven mozzarella, ca 1,5 msk per person.

Kommentar:
Det går att ersätta de färska örtkryddorna i tomatsoppan med torkade. Ta 1 tsk torkade eller 1,5 msk frysta av vardera basilika och persilja.

Recept