Sparrispaj med brie

En läcker paj med sparris och brieost, helt vegetarisk eller, om man vill, med kallrökt skinka

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g sparris
1 dl ost riven smakrik

Äggstanning:

3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
150 g brieost
2 msk pinjenötter

Servera med:

skinka kallrökt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajfrom som är 24 cm i diameter med löstagbar kant. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Bryt bort nedersta biten på sparrisen och koka sparrisen ett par minuter. Strö den rivna osten i pajskalet. Lägg på sparrisen och brieosten i bitar.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll i formen. Strö över pinjenötter och grädda i 30 minuter. Servera gärna med kallrökt skinka till.

Scroll to Top