Smörgåstårta med färskrökt lax

Du behöver 9 skiva landgångsbröd smörgåsmargarin Fyllning: 3 st hårdkokta ägg 200 g färskrökt lax 1 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 1 dl hackad...

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • smörgåsmargarin

Fyllning:

3 st hårdkokta ägg
200 g färskrökt lax
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 dl hackad dill
1 msk pressad citronsaft
salt peppar

Garnera med:

200 g färskost
1 dl crème fraîche
1 st salladshuvud
200 g färskrökt lax
300 g skalade räkor 750 g oskalade räkor
12 skiva ost t ex Port Salut
12 st körsbärstomater
dill
citron

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Bred smörgåsmargarin på brödskivorna och kantskär dem. Lägg tre skivor bredvid varandra på ett serveringsfat alt skärbräda eller bricka.

2
Fyllning: Skala och hacka äggen och hacka laxen. Rör ihop majon-näs, crème fraiche, dill och citronsaft. Blanda i ägg och lax och krydda med salt och peppar. Bred hälften av fyllningen på bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och resten av fyllningen. Avsluta med de 3 sista bröden.

3
Garnering: Rör ihop färskost och crème fraiche och bred runt om och ovanpå tårtan.

4
Garnering: Tryck fast salladsblad runt om tårtan och garnera med lax, räkor, rullade ostskivor, halverade tomater, dill och citronskivor.


Kommentar:
Du kan förbereda tårtan dagen innan – men spara garneringen till ser-veringsdagen – så håller den sig fin och blir extra god av att få stå till sig. Tänk på att garnera tårtan så att varje bit får lite av allt det goda.

Scroll to Top