Smördegspuffar med ägg- och räksallad

De här frasiga puffarna passar lika bra till förrätt, som tilltugg eller på en buffé. Om du väljer att bjuda dem som tilltugg eller på buffén kan du skära smördegen i 12 bitar.

Du behöver

  • 1 st smördeg 250 g
  • 1 st ägg till pensling
  • löjrom till garnering

Ägg- och räksallad:

500 g räkor med skal
2 st hårdkokta ägg
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
0.5 dl hackad rödlök
0.5 dl hackad dill
0.5 krm cayennepeppar
flingsalt

Garnera med:

löjrom eller stenbitsrom
dill

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt kallna. Stick hål på degen, om inte degen sjunker ihop!

2
Ägg- och räksallad: Skala och grovhacka räkorna. Skala och hacka äggen. Blanda räkor och ägg, majonnäs, senap, lök och dill. Smaka av med cayennepeppar och salt. Vid servering fördela äggsalladen på smördegen. Toppa med en klick löjrom och dill.

Scroll to Top