Små yoghurtbaguetter

Du behöver 25 g jäst 1/2 paket 5 dl yoghurt naturell 2 tsk salt 3 msk rapsolja 2 msk honung 10 dl vetemjöl special Pensling:...

Du behöver

  • 25 g jäst 1/2 paket
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • 10 dl vetemjöl special

Pensling:

vatten samt vita och svarta sesamfrö

Ugn: 250°

Gör så här

1
Dag 1: Smula jästen i en skål. Tillsätt yoghurt och rör ut jästen. Blanda i salt, olja, honung och mjöl. Arbeta degen väl, det ska vara en kladdig deg. Täck skålen med plastfolie och ställ i kyl över natten eller 10 timmar.

2
Dag 2: Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut degen till en längd 50 cm lång. Platta till den så att den blir 12 cm bred och skär i 20 bitar. Vrid varje bit och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

3
Pensla med vatten och strö på sesamfrö. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Scroll to Top