Du behöver
- 25 g jäst 1/2 paket
- 5 dl yoghurt naturell
- 2 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- 2 msk honung
- 10 dl vetemjöl special
Pensling:
vatten samt vita och svarta sesamfrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Dag 1: Smula jästen i en skål. Tillsätt yoghurt och rör ut jästen. Blanda i salt, olja, honung och mjöl. Arbeta degen väl, det ska vara en kladdig deg. Täck skålen med plastfolie och ställ i kyl över natten eller 10 timmar.
2
Dag 2: Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut degen till en längd 50 cm lång. Platta till den så att den blir 12 cm bred och skär i 20 bitar. Vrid varje bit och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
3
Pensla med vatten och strö på sesamfrö. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.