Små grönsakspajer

Foto: Karin Mönefors

Okänd
20 stycken
0 röstande.

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 matskedar vatten
  • Fyllning:

  • 0.5 stycken purjolök
  • 0.5 stycken röd paprika
  • 2 stycken stjälkar selleri
  • 1 styck morot
  • 0.25 stycken squash grön
  • 1 matsked smör
  • Äggstanning:

  • 2 stycken ägg
  • 1 deciliter grädde
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd. Dela längden i tjugo bitar. Tryck ut degen i formarna.
2
Fyllning: Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor. Fräs grönsakshacket i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Fördela i pajskalen.
3
Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra. Skeda över fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt pajerna kallna på galler. Förvara svalt i en plastlåda.

Recept