Du behöver
- 500 g grön sparris
- paket bacon
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
salt
peppar nymald
Sallad:
burkar stora vita bönor
2 st tomat
kruka basilika
Garnera med:
2 dl Parmesan grovriven
0,5 dl pinjenötter rostade
Ugn: 225°
Gör så här
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en bit bacon runt varje sparrisstjälk.
Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 12 minuter.
Dressing: Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar.
Sallad: Skölj bönorna och låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda bönor, tomater, dressing och basilikablad.
Lägg upp salladen och toppa med sparris, ost och nötter.
Italieninspirerad försommarsallad där baconet ger sparrisen en härlig sälta och rökig smak.