Primörsallad med potatis

Du behöver 1.5 kg färskpotatis 0.5 dl olivolja salt peppar 2 st rädisor knippor 200 g sugar snap peas sugar snaps 3 st salladslökar Dressing:...

Du behöver

  • 1.5 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • salt peppar
  • 2 st rädisor knippor
  • 200 g sugar snap peas sugar snaps
  • 3 st salladslökar

Dressing:

1 dl dill
1 dl persilja
2 msk pressad citronsaft
1 dl olivolja

Garnera med:

ruccola Ruccolablad
salladslök skivad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tvätta potatisen väl, dela stora. Blanda potatisen med olja på plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.

2
Ansa rädisor och sugar snaps. Dela rädisorna på mitten och salladslöken i bitar på 3 cm. Koka rädisor, sugar snaps och salladslök i saltat vatten i 1 minut. Låt rinna av och svalna. Blanda grönsakerna med potatisen.

3
Dressing: Mixa dill, persilja, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Strö över rucola och tunt skivad salladslök.

Scroll to Top