Du behöver
- 1.5 kg färskpotatis
- 0.5 dl olivolja
- salt peppar
- 2 st rädisor knippor
- 200 g sugar snap peas sugar snaps
- 3 st salladslökar
Dressing:
1 dl dill
1 dl persilja
2 msk pressad citronsaft
1 dl olivolja
Garnera med:
ruccola Ruccolablad
salladslök skivad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tvätta potatisen väl, dela stora. Blanda potatisen med olja på plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
2
Ansa rädisor och sugar snaps. Dela rädisorna på mitten och salladslöken i bitar på 3 cm. Koka rädisor, sugar snaps och salladslök i saltat vatten i 1 minut. Låt rinna av och svalna. Blanda grönsakerna med potatisen.
3
Dressing: Mixa dill, persilja, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen. Strö över rucola och tunt skivad salladslök.