Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 3 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st citron rivet skal och pressad saft
- flingsalt
- nymald peppar
- 1 st rödlök
- 250 g cocktailtomater
- 200 g fetaost
- 750 g vattenmelon
- 0,75 dl grovhackad pistaschmandel
- 1 dl oreganoblad
- 4 msk hackad mynta
- 1-1,5 dl svarta oliver
Gör så här
1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i bitar.
2
Blanda potatisen med olivolja, vitlök, citronskal och -saft, salt och peppar.
3
Skala och skiva löken. Dela tomaterna och bryt osten i grova bitar. Skär melonen i skivor.
4
Blanda potatisen med lök, nötter och örter. Vänd försiktigt ner tomater och ost. Smaka av med salt och peppar.
5
Lägg melonskivorna på ett fat. Toppa med salladen och strö över oliver.
God som ensamrätt, men också som tillbehör till grillat lamm och mergues eller andra kryddiga korvar.