Potatissallad med fetaost och vattenmelon

God som ensamrätt, men också som tillbehör till grillat lamm och mergues eller andra kryddiga korvar.

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st citron rivet skal och pressad saft
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 st rödlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 200 g fetaost
  • 750 g vattenmelon
  • 0,75 dl grovhackad pistaschmandel
  • 1 dl oreganoblad
  • 4 msk hackad mynta
  • 1-1,5 dl svarta oliver

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i bitar.

2

Blanda potatisen med olivolja, vitlök, citronskal och -saft, salt och peppar.

3

Skala och skiva löken. Dela tomaterna och bryt osten i grova bitar. Skär melonen i skivor.

4

Blanda potatisen med lök, nötter och örter. Vänd försiktigt ner tomater och ost. Smaka av med salt och peppar.

5

Lägg melonskivorna på ett fat. Toppa med salladen och strö över oliver.


Kommentar:
God som ensamrätt, men också som tillbehör till grillat lamm och mergues eller andra kryddiga korvar.

Scroll to Top