Potatis- och jordärtskockssoppa med makrillklämma

Du behöver Soppa: 200 g potatis 200 g jordärtskockor 5 dl mjölk 1 st hönsbuljongtärning salt svartpeppar Makrillklämma: 50 g philadelphiaost 1 st makrillfilé rökt...

Du behöver

Soppa:

200 g potatis
200 g jordärtskockor
5 dl mjölk
1 st hönsbuljongtärning
salt svartpeppar

Makrillklämma:

50 g philadelphiaost
1 st makrillfilé rökt med dill
1.5 msk aprikosmarmelad
2 tsk hackad dill
2 st tunnbröd mjuka
2 näve rucolasallad

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Soppa: Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar, och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.

2
Häll av vattnet och tillsätt mjölk och buljongtärning. Koka upp och mixa soppan slät. Späd med ev mer mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3
Makrillklämma: Blanda ost, rensad makrill, aprikosmarmelad och dill i en skål. Bred blandningen på tunnbröden. Strö över rucolasallad och rulla ihop till klämmor. Dela dem på mitten. Garnera soppan med timjan.

Scroll to Top