Du behöver
Det här behövs till 4 port:
4 st kycklingfilé
salt svartpeppar
125 g fetaost
0.5 dl pesto köpt eller hemlagad
120 g skinka Pärsons
Pastasallad:
1 st hönsbuljongtärning
280 g pastaskruvar
1 dl marinerade soltorkade tomater strimlade
1 dl svarta oliver kärnfria
10 st champinjoner delade i fyra delar, smörstekta
3 st salladslökar skivade
8 st basilikablad grovhackade
75 g fetaost
salt peppar
100 g rucolasallat sköljd
Ugn: 225º
Gör så här
Skär en ficka längs med varje kycklingfilé. Salta och peppra lätt.
Mosa samman fetaost och pesto med en gaffel i en skål. Fördela blandningen i filéernas fickor och lägg ihop dem.
Vira kallrökt skinka runt filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp i skivor.
Koka upp vatten till pastan och lägg ner en hönsbuljongtärning. Lägg ner pastan och koka den enligt förpackningens anvisningar. Häll av kokvattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag.
Lägg pastan i en bunke och blanda ner tomater, oliver, champinjoner, salladslök, basilika och fetaost i bitar. Salta och peppra och rör om försiktigt. Blanda till sist ner rucolasallat strax före serveringen.