Mozzarellafyllda tomater med pesto

Fyllda tomater som passar till det mesta. Servera till en grillad köttbit på en sallad, på buffén eller som tilltugg. Blanda gärna tomater av olika sorter och storlekar. Cocktailtomaterna är mer pyssliga, men trevliga som drinktilltugg. Servera tomaterna varma eller ljumma.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • tomater ca 600 g
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 0.75 deciliter pesto färdigköpt
  • 1 styck mozzarella
  • Garnera med:

  • pinjenötter rostade
  • basilikablad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela tomaterna. Gröp ur innanmätet med en liten kniv eller sked. Låt tomaterna rinna av upp och ner på hushållspapper. Salta och peppra tomaterna invändigt.
2
Klicka pesto i tomaterna. Lägg på en bit ost och toppa med pesto. Salta och peppra och ställ tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen i 8–10 minuter. Garnera med pinjenötter och basilikablad.

Recept