Mandeltårta med jordgubbscurd

Du behöver 400 g mandelmassa 4 st äggvitor Jordgubbscurd: 150 g jordgubbar 1 msk pressad limesaft strösocker 0,5 dl + 0,5 dl 3 st äggulor...

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 4 st äggvitor

Jordgubbscurd:

150 g jordgubbar
1 msk pressad limesaft
strösocker 0,5 dl + 0,5 dl
3 st äggulor
100 g smör

Garnera med:

2 dl vispgrädde
jordgubbar
riven choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan fint. Vispa upp äggvitorna lätt i en skål. Blanda i mandelmassan och rör till en jämn smet.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt kallna.

3

Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med limesaft och 1/2 dl socker och koka upp. Koka i 5 minuter. Mixa bären till en puré. Låt svalna. Vispa äggulor och 1/2 dl socker pösigt. Rör ner de mixade jordgubbarna. Värm i en kastrull under omrörning tills krämen tjocknar. Ta av värmen och vispa i rumsvarmt smör i klickar. Låt curden kallna i kyl, gärna över natten.

4

Bred curden på kakan. Toppa med vispad grädde, jordgubbar och choklad.

Scroll to Top