Du behöver
Botten:
150 g mandelmjöl ca 3 dl
2.5 dl florsocker
1 tsk bakpulver
4 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
smör och mandelmjöl till formen
Fyllning:
4 st äggulor
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Garnera med:
1 st enkeldaim
jordgubbar
mynta
Ugn: 175°
Gör så här
Botten: Blanda mandelmjöl, florsocker och bakpulver i en skål. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelmjölet. Häll smeten i en smord och mandelmjölad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt kallna. Diska formens kant och sätt tillbaka den.
Fyllning: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en pösig smet. Hacka daimen och blanda i smeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Häll smeten över bottnen. Täck formen med plastfolie. Låt tårtan stå i frysen i minst 4 timmar.
Låt tårtan stå i rumstemperatur en liten stund innan servering. Strö över hackad daim och garnera med jordgubbar och mynta.
Den här går att förbereda i god tid vilket är väldigt tacksamt när det vankas stort kalas!