Du behöver
- 2 dl vetekross
- 2.5 dl vatten
- 250 g kesella 1 %
- 50 g jäst
- 25 g smör
- 2 msk sirap vit
- vetemjöl ca 10 dl special fullkorn
- 1 st ägg
Garnera med:
sesamfrön
Ugn: 225°
24 bullar
Gör så här
1
Lägg vetekross i en degbunke. Koka upp vattnet och häll över krosset. Rör om och låt svalna till 37°. Tillsätt kesella, smulad jäst, rumsvarmt smör, sirap och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
2
Ta upp degen och knåda ihop den. Kavla ut degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Dela degplattan med en degskrapa i 24 rutor. Nagga med gaffel eller nagg och låt degen jäsa övertäckt i ca 25 minuter.
3
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. För över brödet på ett galler. Bryt isär brödet när det svalnat något. Låt svalna under bakduk.