Kycklingrulle med örtsås

Du behöver 6 st kycklingfil Fyllning: 250 g champinjoner 2 st vitlöksklyftor 2 msk smör eller margarin 1 dl hackad persilja 1 dl basilika basilikablad...

Du behöver

  • 6 st kycklingfil

Fyllning:

250 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
1 dl basilika basilikablad
salt peppar

Örtsås:

2 dl finhackade färska örter basilika, timjan, persilja
3 st äggulor
2 dl rapsolja
1 tsk vit balsamvinäger
1 dl crème fraîche
1 tsk honung

Gör så här

1

Fyllning: Hacka champinjonerna fint. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs champinjoner och vitlök i smör i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt hackad persilja och basilika och fräs tills det mjuknar. Smaka av med salt och peppar.

2

Lägg kycklingfilerna med den släta sidan nedåt. Dela kycklingfiléerna nästan helt igenom och vik ut dem. Lägg en sträng svampröra mitt på och vik ihop dem. Vira in varje filé i en bit plastfolie och snurra ihop ändarna så att det liknar en smällkaramell. Vira in varje rulle i aluminiumfolie.

3

Koka upp vatten i en stor gryta och lägg i rullarna. Koka i 15 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 70°. Ta upp rullarna och ta bort all folie.

4

Stek rullarna hastigt i smör i stekpanna så att de får fin färg runt om. Skär upp i skivor.

5

Örtsås: Blanda hackade örter och äggulor i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i vinäger, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top