Du behöver
- 6 st kycklingfil
Fyllning:
250 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
1 dl basilika basilikablad
salt peppar
Örtsås:
2 dl finhackade färska örter basilika, timjan, persilja
3 st äggulor
2 dl rapsolja
1 tsk vit balsamvinäger
1 dl crème fraîche
1 tsk honung
Gör så här
Fyllning: Hacka champinjonerna fint. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs champinjoner och vitlök i smör i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt hackad persilja och basilika och fräs tills det mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingfilerna med den släta sidan nedåt. Dela kycklingfiléerna nästan helt igenom och vik ut dem. Lägg en sträng svampröra mitt på och vik ihop dem. Vira in varje filé i en bit plastfolie och snurra ihop ändarna så att det liknar en smällkaramell. Vira in varje rulle i aluminiumfolie.
Koka upp vatten i en stor gryta och lägg i rullarna. Koka i 15 minuter. Kontrollera att innertemperaturen är 70°. Ta upp rullarna och ta bort all folie.
Stek rullarna hastigt i smör i stekpanna så att de får fin färg runt om. Skär upp i skivor.
Örtsås: Blanda hackade örter och äggulor i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör i vinäger, crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.