Krabbfyllda pannkakor

Pannkakorna kan gräddas dagen eller kvällen innan och förvaras i kylen med en bit smörpapper mellan varje pannkaka.

Du behöver

Pannkakor:

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 st ägg
salt
1.5 msk flytande matfett

Fyllning:

200 g krabbkött eller skalade räkor eller surimi-stavar
10 cm purjolök
1 st kokt ägg
1 msk dill
1 dl grekisk yoghurt
1 msk hummerfond
salt och peppar
1 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa mjöl med hälften av mjölken till en klimpfri smet i en bunke. Tillsätt resten av mjölken och ägget. Salta och vispa ner flytande matfett.

2

Grädda tunna pannkakor på medelvärme. Lägg upp pannkakorna på ett fat med smörpapper emellan.

3

Fyllning: Hacka krabbkött, purjolök, kokt ägg och dill. Blanda i en skål med yoghurt och fond. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg en sked fyllning på varje pannkaka och rulla ihop till ett paket. Lägg i en ugnsfast form och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en sallad till.

Scroll to Top