Konjaksgravad lammytterfilé

Du behöver 400 g lammytterfilé 3 msk strösocker 2 msk salt 0.5 tsk svartpeppar grovkrossad 1 tsk rosépeppar stött 2 msk rosmarin hackad färsk 2...

Du behöver

  • 400 g lammytterfilé
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar grovkrossad
  • 1 tsk rosépeppar stött
  • 2 msk rosmarin hackad färsk
  • 2 msk konjak (kan uteslutas)

Garnera med:

gräslök hackad
mâchesallad

Gör så här

1

Blanda socker, salt, pepparsorter och rosmarin. Gnid in köttet med blandningen och lägg i dubbla plastpåsar. Droppa på konjak och massera in. Knyt ihop.

2

Låt köttet grava i kylen 2 dygn. Vänd då och då.

3

Ta upp köttet och lägg över det i en fryspåse, släng den vätska som bildats. Frys i minst 4 timmar.

4

Vid servering: Ta fram köttet och låt det halvtina. Skär i så tunna skivor som är möjligt med en vass kniv.

5

Lägg upp köttskivorna på ett fat. Strö över gräslök och machésallad. Servera tillsammans med nobisdressingen.

6

Om filén serveras som förrätt, lägg upp på tallrikar och klicka eller ringla lite av dressingen på köttet.


Kommentar:
Att grava kött är inte svårt, men man måste vara ute i god tid. Den gravade lammfilén passar utmärkt på en buffé, eller som förrätt. Konjaken ger extra god smak, men går att utesluta.

Scroll to Top