Kantarellpaj

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • pajdeg valfri
  • Fyllning:

  • 2 stycken gula lökar
  • 300 gram kantareller
  • 1 matsked smör eller margarin
  • 65 gram babyspenat
  • 2 deciliter riven ost
  • Äggstanning:

  • 1 deciliter crème fraîche
  • 2 deciliter mjölk
  • 3 stycken ägg
  • salt peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör en valfri pajdeg.
2
Fyllning: Skala och hacka löken. Rensa svampen. Stek lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Vänd ner spenaten. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över ost.
3
Äggstanning: Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 35 minuter tills äggstanningen stannat.

Recept