Kalljästa morgonfrallor

Degen görs på kvällen, för att jäsa i kylen över natten och gräddas klart på morgonen.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl kesella
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 5.5 dl dinkelmjöl
  • 1 st ägg
  • vallmofrö blått

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och siktat mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg.

2
Dela degen i 8 bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en liten plåt eller skärbräda. Täck bullarna med en hand-duk och låt jäsa i kylen över natten, ca 10 timmar.

3
Ta ut bullarna ur kylen, pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrö och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top