Du behöver
- 600 g kalkonfilé
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- salt
- peppar nymald
Salsa verdemajonnäs:
3 msk äggulor
1 dl citron pressad + rivet skal
1 dl dijonsenap
2 dl vitlöksklyftor pressade
4 dl sardellfiléer
0.5 dl persilja
0.5 dl mynta hackad
basilika hackad
dl rapsolja
peppar nymald
Garnera med:
bladsallad
nektariner
fikon färska
mynta
basilika
Gör så här
Salsa verdemajonnäs: Mixa äggulor, citronsaft, citronskal, senap, vitlök, sardellfiléer, persilja, mynta och basilika med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under mixningen. Smaka av med peppar.
Sjud kalkonfilén under lock i fond och vatten tills den är genomkokt, cirka 20 minuter. Låt den sedan kallna i fonden. Förvara kalkonfilén i fonden i kylen fram till servering.
Skiva kalkonen tunt. Lägg på ett fat med salladsblad. Krydda med salt och peppar. Bred salsa verdemajonnäsen över. Lägg på klyftade nektariner och fikon. Garnera med mynta eller basilika.
Den här smakrika och saftiga kalkonfilén är långt från gamla tiders kallskuret. Ugnsrostad färskpotatis passar bra till.