Kalkonfilé under salsa verdetäcke

Du behöver 600 g kalkonfilé 8 dl vatten 2 msk kycklingfond salt peppar nymald Salsa verdemajonnäs: 3 msk äggulor 1 dl citron pressad + rivet...

Du behöver

  • 600 g kalkonfilé
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • salt
  • peppar nymald

Salsa verdemajonnäs:

3 msk äggulor
1 dl citron pressad + rivet skal
1 dl dijonsenap
2 dl vitlöksklyftor pressade
4 dl sardellfiléer
0.5 dl persilja
0.5 dl mynta hackad
basilika hackad
dl rapsolja
peppar nymald

Garnera med:

bladsallad
nektariner
fikon färska
mynta
basilika

Gör så här

1

Salsa verdemajonnäs: Mixa äggulor, citronsaft, citronskal, senap, vitlök, sardellfiléer, persilja, mynta och basilika med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under mixningen. Smaka av med peppar.

2

Sjud kalkonfilén under lock i fond och vatten tills den är genomkokt, cirka 20 minuter. Låt den sedan kallna i fonden. Förvara kalkonfilén i fonden i kylen fram till servering.

3

Skiva kalkonen tunt. Lägg på ett fat med salladsblad. Krydda med salt och peppar. Bred salsa verdemajonnäsen över. Lägg på klyftade nektariner och fikon. Garnera med mynta eller basilika.


Kommentar:
Den här smakrika och saftiga kalkonfilén är långt från gamla tiders kallskuret. Ugnsrostad färskpotatis passar bra till.

Scroll to Top