Julskinka

Här utgår vi ifrån en färdigkokt skinka och gör bara själva griljeringen.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Det här behövs:

  • 1 styck julskinka ca 2 kg
  • 1 styck ägg
  • 1 matsked potatismjöl
  • 2 matskedar senap söt
  • 1 matsked fransk senap
  • 1 deciliter ströbröd
  • 20 stycken kryddnejlikor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Ta bort nätet och skär bort svålen på skinkan. Skär bort så mycket fett som du tycker är lagom.
2
Blanda äggulan med potatismjöl och senapssorterna, och pensla skinkan med blandningen.
3
Sikta över ströbröd och stick i nejlikor. Stek i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 15 minuter. Passa noga så att den inte blir bränd.

Recept