Hallonpaj

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Det här behövs till 8 bitar:

  • 125 gram smör eller margarin
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1 deciliter havregryn
  • 2 matskedar råsocker
  • 1 matsked vatten
  • Fyllning:

  • 3 deciliter vaniljkräm
  • 250 gram hallon
  • 1.5 deciliter vinbärsgelé
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Finfördela smöret i mjöl, havregryn och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
2
Tryck ut i en form med löstagbar kant och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 20 minuter.
3
Låt pajskalet kallna. Fyll det med vaniljkräm och lägg på hallonen.
4
Smält gelén försiktigt under omrörning och skeda den över bären. Låt stelna.

Recept