Du behöver
- 3 st färska lökar
- 1 st paprika gul
- 1 st fänkål
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 5 st tomater gärna plommontomater
- olivolja till pensling
Gremolatamarinad:
3 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 dl bladpersilja hackad
1 st citron rivet skal och pressad saft
flingsalt, nymald peppar
Gör så här
Dela löken på mitten. Skär paprika, fänkål och aubergine i mindre bitar. Skiva squashen på snedden. Dela tomaterna.
Pensla grönsakerna med olja och grilla dem runt om över glöd tills de är mjuka och får fin färg. Tänk på att tomaterna har kortast grilltid.
Gremolatamarinad: Blanda olja, hackad vitlök, persilja, citronskal -och saft, salt och peppar. Blanda grönsakerna med marinaden. Låt marinera minst 1 timme, eller förvara i kylen över natten.