Gratinerade havskräftor med brynt dillsmör

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 12 stycken havskräftor gärna råa
  • Dillsmör:

  • 100 gram smör
  • 2 matskedar hackad dill
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 0.25 stycken chili eller 2 krm chili explosion
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • baguette rostad skivad
  • citronklyftor
  • Ugn: grill 250°

Gör så här

1
Dela kräftorna på längden, men låt dem hålla ihop. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
2
Dillsmör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret fräsa på medelvärme, tills det får en nötaktig doft och gyllene färg. Rör om då och då. Skumma smöret och häll upp i en skål. Blanda smöret med dill, riven vitlök och finhackad chili, salt och peppar.
3
Fördela smöret över kräftorna och grilla högt upp i ugnen i 3–4 minuter. Servera med baguette och citron.

Recept