Frusen halloncheesecake

Sugen på att baka, men ingen ugn? Här får ni världens godaste halloncheesecake som tillagas i frysen...

Du behöver

Botten:

15 st digestivekex
100 g smör

Fyllning:

5 st ägg
1.5 dl strösocker
150 g philadelphiaost
1 st lime rivet skal
2 tsk vaniljsocker
250 g hallon
2 dl vispgrädde

Garnera med:

125 g hallon
mynta

12 bitar

Gör så här

1
Botten: Lägg kexen i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör dem till smulor. Smält smöret. Blanda smör och kexsmulor i en bunke. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form botten som är 24 cm i diameter med löstagbar och tryck ut kexsmulorna.

2
Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor och lägg vitorna i en ren skål. Lägg äggulorna i en kastrull med socker och ost. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl i kallt vattenbad.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Tillsätt limeskal, limesaft, vaniljsocker och hallon till äggkrämen. Blanda försiktigt ner grädden.

4
Vänd ner äggvitorna och häll fyllningen i formen. Täck över med frysfolie och frys i minst 6 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Garnera med hallon och mynta.

Scroll to Top