Frukostbullar med vallmofrön

Fiberrika bullar som passar bra med ost och marmelad.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl special fullkorn
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg

Garnera med:

vallmofrö vitt och blått

Ugn: 225°

24 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, pofiber, olja, vetemjöl special fullkorn och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 bitar och rulla ut varje bit till en rulle. Dela rullarna i 12 bitar och forma till runda bullar.

3
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Scroll to Top