Du behöver
- 4 st äggvitor spara gulorna till krämen
- 3 dl strösocker
- 3 dl Rice krispies rispuffar
Kräm:
4 st äggulor
1 dl strösocker
1.5 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
4 dl vispgrädde
bär
Ugn: 125°
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en blank marängsmet. Vänd ner rispuffarna.
Bred ut smeten till en platta, 25×35 cm, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnen torka på eftervärmen.
Kräm: Blanda äggulor, socker, majsstärkelse och grädde i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen av värmen och klicka i smöret. Rör tills smöret smält. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
Skär bottnen i bitar och klicka på kräm. Vispa grädden och bred över krämen. Garnera med bär.