Fredriks Rice krispies-bakelser

Du behöver 4 st äggvitor spara gulorna till krämen 3 dl strösocker 3 dl Rice krispies rispuffar Kräm: 4 st äggulor 1 dl strösocker 1.5...

Du behöver

  • 4 st äggvitor spara gulorna till krämen
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl Rice krispies rispuffar

Kräm:

4 st äggulor
1 dl strösocker
1.5 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

4 dl vispgrädde
bär

Ugn: 125°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en blank marängsmet. Vänd ner rispuffarna.

2

Bred ut smeten till en platta, 25×35 cm, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnen torka på eftervärmen.

3

Kräm: Blanda äggulor, socker, majsstärkelse och grädde i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen av värmen och klicka i smöret. Rör tills smöret smält. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.

4

Skär bottnen i bitar och klicka på kräm. Vispa grädden och bred över krämen. Garnera med bär.

Scroll to Top