Du behöver
- 4 prt kokt ris
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl vitt vin
- 1.5 msk maizena redning
- 2 msk hackad färsk timjan
- 140 g tärnad bacon
- miniplommontomater
Garnera med:
färsk timjan
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg riset i en smord ugnsform.
2
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttetpå låg värme, ca 10 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter.
3
Koka upp grädde, fond, senap och vin. Red av och koka ett par minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och timjan.
4
Stek baconet knaprigt i stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.
5
Skiva köttet och lägg det ovanpå riset. Häll på såsen och strö över delade tomater och bacon. Gratinera i 15 minuter. Garnera med timjan.