Fin fläskfilé

Du behöver 4 prt kokt ris 600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör 3 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 1 msk dijonsenap 1...

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl vitt vin
  • 1.5 msk maizena redning
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 140 g tärnad bacon
  • miniplommontomater

Garnera med:

färsk timjan

Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg riset i en smord ugnsform.

2

Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttetpå låg värme, ca 10 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter.

3

Koka upp grädde, fond, senap och vin. Red av och koka ett par minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och timjan.

4

Stek baconet knaprigt i stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. 

5

Skiva köttet och lägg det ovanpå riset. Häll på såsen och strö över delade tomater och bacon. Gratinera i 15 minuter. Garnera med timjan.

Scroll to Top