Festlig smörgåstårta med räkor och lax ovanpå

Du behöver Det här behövs till ca 12 bitar: 12 st formbröd längdskurna skivor av vitt Fyllning 1: 1 st räkost ca 200 g Fyllning...

Du behöver

Det här behövs till ca 12 bitar:

12 st formbröd längdskurna skivor av vitt

Fyllning 1:

1 st räkost ca 200 g

Fyllning 2:

1 st majonnäs burk krabba blandad med 1 dl

Fyllning 3:

2 dl grädde vispad blandad med 200g rökt kaviar och 1 msk finhackad gul lök

Garnering:

2.5 dl lättmajonnäs
sallat finstrimlad
3 st hårdkokta ägg
7.5 st räkor hg som skalas
2 st lax hg rökt i tunna skivor
ost citron, dill
persilja basilika

Gör så här

1

Lägg 3 brödskivor som botten och bred på räkosten

2

Lägg 3 nästa skivor på andra hållet och bred på krabbsalladen.

3

Lägg nästa 3 skivor som de första och bred på kaviargrädden.

4

Lägg de sista skivorna på samma håll som lager två. Skär kanterna jämna om det behövs. Bred majonnäs på och runt tårtan och sätt strimlat sallat runt kanten. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi. Ställ tårtan kallt tills den ska serveras.


Kommentar:
Du kan fylla tårtan dagen innan den ska ätas och garnera den samma dag. Du kan byta ut den strimlade sallaten runt kanten mot finklippt persilja eller riven kavring.

Scroll to Top