Falafel

Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.

Du behöver

  • 2 st burkar kikärter á 400 gram
  • 2 st gula lökar
  • 2 tsk vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl salt
  • 2 krm hackad persilja
  • 4 msk harissa chilipasta på tub eller i burk
  • 4 msk majsstärkelse
  • sesamfrön
  • olivolja

Gör så här

1

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka lök och vitlök.

2

Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa och majsstärkelse. Låt smeten stå till sig i kylen, minst 1 timme.

3

Forma smeten till små ovala, platta bullar. Vänd dem i sesamfrö.

4

Stek falafeln på medelvärme i olivolja, ca 2 minuter per sida.


Kommentar:
Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.

Scroll to Top