Du behöver
- 2 st burkar kikärter á 400 gram
- 2 st gula lökar
- 2 tsk vitlöksklyftor
- 2 tsk spiskummin
- 1 dl salt
- 2 krm hackad persilja
- 4 msk harissa chilipasta på tub eller i burk
- 4 msk majsstärkelse
- sesamfrön
- olivolja
Gör så här
1
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa och majsstärkelse. Låt smeten stå till sig i kylen, minst 1 timme.
3
Forma smeten till små ovala, platta bullar. Vänd dem i sesamfrö.
4
Stek falafeln på medelvärme i olivolja, ca 2 minuter per sida.
Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.