Enkel äppelpaj

Du behöver Pajdeg: 4.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 200 g smör 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 5 st äpplen 0.75 dl strösocker 2 msk kanel...

Du behöver

Pajdeg:

4.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
200 g smör
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

5 st äpplen
0.75 dl strösocker
2 msk kanel

Pensling:

äggula
strösocker

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl, socker, smör och vaniljsocker till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform, 23 cm i diameter.

2

Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel, och lägg dem i formen.

3

Kavla ut resten av degen och ta ut stjärnor med kakmått. Lägg dem runt kanten och mitt på pajen.

4

Pensling: Pensla degen med äggula och strö på socker. Grädda tills äpplena är mjuka, ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.

Scroll to Top