Du behöver
- 5 st gelatinblad
- 3 st ägg delade i gulor och vitor
- 1 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 st citron rivet skal och ca 3/4 dl pressad saft
Garnera med:
75 g flisad choklad
godisägg
citronmeliss
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2
Vispa äggulor och socker tills sockret lösts upp. Vispa grädden i en skål. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål.
3
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i äggule- och sockersmeten.
4
Blanda i citronskal och -saft. Vänd ner grädden. Vänd ner äggvitorna försiktigt. Fördela moussen i 8 portionsglas och låt stå kallt, 3 timmar. Garnera med flisad choklad, godisägg och citronmeliss.