Du behöver
- 2 st ägg
- 3 st äggulor
- 1,5 msk dijonsenap
- 1,5 tsk strösocker
- 1 krm HP-sås
- 1 krm worcestershiresås
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3,5-4 dl rapsolja ej kallpressad
- 0,5 msk citronskal rivet
- 1 dl gräslök hackad
- salt
- vitpeppar nymald
Gör så här
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 2 minuter. Skölj under kallt vatten. Knäck och skrapa ur äggen i en skål. Rör/mosa ihop de lättkokta äggen med äggulorna, dijonsenap, strösocker, HP-sås, worcestershiresås och vitvinsvinäger. Mixa eller vispa i rapsolja (ej kallpressad) droppvis, till en tjock majonnäsliknande sås. Vänd ner rivet citronskal och hackad gräslök. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.