Brownies med nötter

Mjuksega chokladkakor som ser extra fina ut med en valnöt på toppen.

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter
  • 300 g smör eller margarin
  • 1.5 dl kakao
  • 6 st ägg
  • 6 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnera med:

200 g mörk choklad
valnötter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka hasselnötter och valnötter grovt. Smält smöret i en gryta. Ta grytan från värmen och vispa i kakao. Låt svalna.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Vänd i nötterna.

3
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30×40 cm. Häll upp och bred ut smeten i långpannan. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.

4
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Bred chokladen över den kalla kakan och garnera med valnötter.

Scroll to Top