Broccoligratäng med skink- och ostsås

Du behöver 250 g broccoli 1 st purjolök dm Skink- och ostsås: 200 g skinka eller kassler 2 dl mjölk 1 msk vetemjöl 1 dl...

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 1 st purjolök dm

Skink- och ostsås:

200 g skinka eller kassler
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 dl ost riven lagrad
salt peppar

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela broccolin i långa bitar med stjälken kvar. Snitta, skölj och skiva purjolöken grovt. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Lägg ner purjolöken den sista minuten av koktiden. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Lägg över i en stor eller två små ugnsfasta formar.

2
Skink- och ostsås: Tärna skinkan smått. Häll mjölken i en kastrull och vispa ut mjölet i mjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 mi-nuter. Tillsätt skinka och ost och låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll såsen över grönsakerna och gratinera högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top