Auberginegratäng

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 styck aubergine
  • 0.5 teskedar salt
  • 0.5 stycken gul lök
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • olivolja +1 msk
  • 2 deciliter krossade tomater
  • 2 teskedar tomatpuré
  • salt och peppar
  • 1.5 deciliter ostsås eller gratängsås
  • 0.5 deciliter riven ost
  • Servera med:

  • sallad
  • yoghurt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Skiva auberginen och strö salt över skivorna.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och tomatpuré, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja.
4
Varva aubergine och tomatsås i en form. Häll på ostsås och strö över ost. Gratinera i 30 minuter. Servera med sallad och yoghurt.

Recept