Äppelpaj med citron

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 125 g smör 1 st ägg Fyllning: 100 g smör 1.5 dl strösocker 4 st ägg...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör
1 st ägg

Fyllning:

100 g smör
1.5 dl strösocker
4 st ägg
200 g mandelmassa
1 st citron rivet skal
4 st äpplen

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl, socker, smör och ägg till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Tryck ut degen i sex portionsformar med löstagbar kant eller i en stor pajform, 24 cm i diameter.

2

Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, ägg, riven mandelmassa och citronskal och värm under omrörning tills fyllningen tjocknar. Den får inte koka. Häll fyllningen i pajskalen/pajskalet. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna vackert i fyllningen.

3

Grädda i nedre delen av ugnen., 30 minuter för portionspajerna eller 40 minuter för enstor paj. Servera med vispad grädde.

Scroll to Top