Amerikanska revbensspjäll med coleslaw

Du behöver 1.5 kg kamben 1 msk grillkrydda Grillolja: 3 msk rapsolja 2 msk sweet chilisås 0.5 dl ketchup 1 msk kinesisk soja 1 msk...

Du behöver

  • 1.5 kg kamben
  • 1 msk grillkrydda

Grillolja:

3 msk rapsolja
2 msk sweet chilisås
0.5 dl ketchup
1 msk kinesisk soja
1 msk honung
tabasco några droppar

Ugn: 175°

Coleslaw:

0.25 st vitkålshuvud
2 st morötter
0.5 st gul lök
1 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 msk rödvinsvinäger
strösocker
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Gnid in revbenen med grillkrydda och tillaga i ugn i 40 minuter. Blanda ihop grilloljan och pensla benen.

2
Grilla i ca 5 minuter per sida tills de ser knapriga ut. Pensla med grilloljan ett par gången under grillningen.

3
Strimla vitkålen fint med en osthyvel. Lägg i en skål och häll på kokande vatten. Låt dra i 1 minut.

4
Spola i kallt vatten. Låt rinna av och pressa ur så mycket vatten det går. Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken fint.

5
Rör ihop gräddfil, majonnäs, vinäger, socker, salt och peppar. Blanda i kål, morötter och lök. Smaka av och låt gärna dra i kylen ett par timmar.

Scroll to Top