Du behöver
- 8 st tomater
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- salt svartpeppar
- 1 tsk honung
- 0.5 kruka basilikablad , färska
Servera med:
250 g spaghetti
salt
1 msk olivolja
Det här behövs till 4 pers:
Gör så här
1
Skölj och skär ett kryss i tomaternas skal. Skålla dem i kokande vatten, 30 sekunder, tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med en hålslev och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna, skär dem i klyftor och ta bort kärnorna.
2
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olja tills den blir mjuk. Tillsätt tomaterna och koka på svag värme under omrörning tills de är mjuka. Smaka av med salt, peppar och honung. Tillsätt grovhackad basilika.
3
Koka spaghettin i saltat vatten med 1 msk olivolja enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och servera till tomatsåsen.