Tikka masala-gryta med pumpa

Vegogryta med pumpa, läcker tikka masala-krydda och len kokosmjölk. Tikka masala är en indisk kryddmix som finns på hyllan för asiatiska produkter.

4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 butternutpumpa ca 1 kg
  • 2 bakpotatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja raps- eller olivolja
  • 1 påse Tikka Masala kryddmix, 35 g
  • 1 burk passerade tomater 400 g
  • 4 dl kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • färsk koriander

Servering

kokt ris
yoghurt
naanbröd

Gör så här

1

Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och kärna ur pumpan. Dela den i ca 2 x 2 cm stora bitar.

2

Skala potatisen och skär den i ca 1 x 1 cm stora bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora tärningar.

3

Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Fräs all lök blank utan att den får färg. Tillsätt tikka masala-krydda och rör om. Fräs vidare i ca 1 minut.

4

Tillsätt passerade tomater och kokosmjölk och rör om. Vänd ner pumpa, potatis och paprika. Sjud i 13–15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk koriander.

5

Servering: Bjud med ris, yoghurt och naanbröd.

Scroll to Top