Gott i gott-muffins

Du behöver 150 g smör rumstempererat 2 dl strösocker 4 st ägg 2 st banan 4 st passionsfrukt 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 4...

Du behöver

  • 150 g smör rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 st banan
  • 4 st passionsfrukt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 100 g mörk choklad 70%

Topping:

1 dl crème fraîche
3 dl florsocker
strössel

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 10 muffins:

Gör så här

1
Vispa smör och strösocker luftigt och vitt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten kraftigt.

2
Skala och mosa bananerna. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Vispa ner i smeten.

3
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål och rör ner i smeten.

4
Smält chokladen och rör ner i smeten. Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

5
Blanda crème fraiche med florsocker till en kräm. Bred över muffinsen och strö över strössel.


Kommentar:
Bryt chokladen i bitar och smält den i en tallrik i mikron, ca 2 minuter på högsta effekt eller i en skål över kokande vatten i en kastrull.

Scroll to Top