Du behöver
- 150 g smör rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 2 st banan
- 4 st passionsfrukt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 100 g mörk choklad 70%
Topping:
1 dl crème fraîche
3 dl florsocker
strössel
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 10 muffins:
Gör så här
1
Vispa smör och strösocker luftigt och vitt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten kraftigt.
2
Skala och mosa bananerna. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Vispa ner i smeten.
3
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål och rör ner i smeten.
4
Smält chokladen och rör ner i smeten. Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
5
Blanda crème fraiche med florsocker till en kräm. Bred över muffinsen och strö över strössel.
Bryt chokladen i bitar och smält den i en tallrik i mikron, ca 2 minuter på högsta effekt eller i en skål över kokande vatten i en kastrull.