Kyckling i ugn med tomat och paprika

Kycklingen får tillagas länge på låg temperatur ihop med körbärstomater och paprika. Sätt ugnen på grill de sista 15 minutera, men passa kycklingen så att den inte bränns!

Du behöver

  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 400 g körsbärstomater i olika färger
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Valnötshummus

50 g valnötter
1 burk kikärter
200 g grillad paprika från burk
2 msk tahini
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

basilika

Servera med

hummus med valnötter och paprika

Ugn: 125° och grill

Gör så här

1

Putsa kycklingen och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

2

Kärna ur och dela paprikorna i tärningar. Fördela paprikabitar och tomater på plåten. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg vitlöksklyftor och oliver på plåten.

3

Hacka basilikan och strö över halva mängden. Häll över olja och tillsätt rivet citronskal. Blanda och krydda.

4

Tillaga strax under ugnens mitt i ca 2 timmar. Sätt ugnen på grill de sista 15 minuterna och flytta plåten högre upp.

5

Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Skölj kikärterna och låt rinna av. Låt paprikan rinna av och dela i mindre bitar.

6

Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Om du får för tjock konsistens, späd med lite vatten. Garnera med basilika.

Scroll to Top