Annons
Annons
Annons

Annons
Annons

Res på egen hand

Stralsund och Rügen
Stralsund och Rügen

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
2 x 2-rätters middag
Se hela resans innehåll
1699,00
SEK
Minisemester på Öland
Minisemester på Öland

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag inkl. aperitif
Se hela resans innehåll
2349,00
SEK
Minisemester på Öland
Minisemester på Öland

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 2-rätters middag inkl. aperitif
Se hela resans innehåll
1649,00
SEK
Bo vid stadsporten Holstentor i Lübeck
Bo vid stadsporten Holstentor i Lübeck

2 övernattningar
2 x frukostbuffé
1 x 3-rätters candlelight dinner
Se hela resans innehåll
1449,00
SEK
Bo vid stadsporten Holstentor i Lübeck
Bo vid stadsporten Holstentor i Lübeck

3 övernattningar
3 x frukostbuffé
1 x 3-rätters candlelight dinner
Se hela resans innehåll
1849,00
SEK

Baka i långpanna!

Smart och praktiskt som både räcker till fikat och till att fylla frysen!

Annons

Bakat
Mjuksega chokladkakor som ser extra fina ut med en valnöt på toppen.
Brownies med nötter
42 stycken
1 1/2 dl kakao
6 dl socker
1 tsk bakpulver
Garnera med:
Ugn: 200°
Gör så här
  1. Hacka hasselnötter och valnötter grovt. Smält smöret i en gryta. Ta grytan från värmen och vispa i kakao. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Vänd i nötterna.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30x40 cm. Häll upp och bred ut smeten i långpannan. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Bred chokladen över den kalla kakan och garnera med valnötter.
Smaklig måltid
Foto: Olof Abrahamsson

Bakat
En saftig kaka med härlig kanelsmak.
Ankis kanelkaka
35 bitar
5 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
1 msk kanel
Ugn: 175°
Gör så här
  1. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen och rör om väl. Vispa ihop filmjölk och bikarbonat i en skål.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölken.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som är 30x40 cm. Blanda socker och kanel och strö en tredjedel på pappret.
  4. Klicka i smeten i formen och bred ut den. Strö på resten av kanelsockret och grädda i 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Smaklig måltid
Foto: Olof Abrahamsson

Bakat
Lättbakad kaka men en fluffig topping. Vill man förenkla kan man utesluta toppingen och sikta florsocker över kakan.
Banankaka
48 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl vispgrädde
Glasyr:
300 g färskost
75 g smör
Ugn: 200°
Gör så här
  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en stor skål.
  2. Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, banan och grädde och blanda ner i mjölblandningen. Vispa upp äggen och rör ner i smeten.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30x40 cm och häll i smeten. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
  4. Glasyr: Rör färskost och smör smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren fluffig. Bred glasyren över kakan och strö över kokos. Skär i rutor.
Smaklig måltid
Foto: Olof Abrahamsson

Bakat
Riktiga festbullar bakade som en stor butterkaka.
Kanelbullekaka
25 bullar
50 g jäst
5 dl mjölk
2 dl socker
1 tsk salt
200 g smör
18 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
1 1/4 dl socker
2 msk kanel
Pensling:
Glasyr:
1 msk vatten
Ugn: 225°
Gör så här
  1. Smula ner jästen i en skål och häll på den kalla mjölken. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, smör i klickar och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter.
  2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker, kanel och vaniljsocker.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 50x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i 25 bitar och ställ i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckta i 2 timmar.
  4. Vispa ihop vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen och lägg i en spritspåse. Spritsa i mitten på varje bulle ända ner i botten. Grädda i 25 minuter.
  5. Vispa upp ägg med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Låt svalna.
  6. Glasyr: Blanda florsocker och vatten och klicka på bullarna.
Smaklig måltid
Foto: Olof Abrahamsson

Bakat
Blåbärsrutor
20 stycken
2 dl socker
2 tsk bakpulver
150 g blåbär
Maräng:
1 1/2 dl socker
Ugn: 175°
Gör så här
  1. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är30x40 cm och bred ut smeten. Grädda i 10 minuter.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng. Strö bären över kakan och spritsa marängen ovanpå. Strö över mandelspån och grädda klart i ca 15 minuter. Skär i rutor.
Smaklig måltid
Foto: Olof Abrahamsson
Annons

Vår bloggprofil

För dig som älskar att baka

Marias kakburk »

Bästa festmaten

Över 100 recept på smörgåstårta!

Våra bästa vintips

Massor av vintips - och passande recept!

Glutenfritt

Över 200 glutenfria kakor och bröd!

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog