Zucchinisoppa

Den som odlar zucchini vet vilka mängder det kan bli. På sensommaren är zucchinin som bäst, då passar det utmärkt att laga den här krämiga soppan, som förstås är god året runt.

Du behöver

  • 1 kg zucchini
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 5 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl basilika riven
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 2 dl pecorino- eller parmesanost

Gör så här

1
Skär zucchinin i fyra delar på längden och sedan i 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka

2
vitlöken.

3
Fräs zucchini och vitlök sakta i olivoljan cirka 25 minuter, rör om då och då. Zucchinin ska bli brun och mycket mjuk. Krydda med salt och peppar.

4
Tillsätt buljongen och sjud ytterligare några minuter. Ta soppan från värmen.

5
Mixa 3/4 av zucchinin till en puré.

6
Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och cirka 3 dl varmt vatten. Koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.

7
Vänd ner basilika, persilja och ost. Nu ska soppan inte koka mer.

Scroll to Top