Du behöver
- 1 kg zucchini
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- flingsalt
- nymald peppar
- 5 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl basilika riven
- 1 dl bladpersilja hackad
- 2 dl pecorino- eller parmesanost
Gör så här
1
Skär zucchinin i fyra delar på längden och sedan i 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka
2
vitlöken.
3
Fräs zucchini och vitlök sakta i olivoljan cirka 25 minuter, rör om då och då. Zucchinin ska bli brun och mycket mjuk. Krydda med salt och peppar.
4
Tillsätt buljongen och sjud ytterligare några minuter. Ta soppan från värmen.
5
Mixa 3/4 av zucchinin till en puré.
6
Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och cirka 3 dl varmt vatten. Koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
7
Vänd ner basilika, persilja och ost. Nu ska soppan inte koka mer.