Du behöver
- 0.5 st zucchini
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st burk kikärter 190 g
- 50 g hasselnötter
- 1 st ägg
- salt peppar
- 1 msk smör eller margarin
Rosmarinsås:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk färsk rosmarin
1 tsk honung
Servera med:
potatis rostade rotsaker och
Gör så här
1
Riv zucchinin och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa kikärterna och hacka nötterna.
2
Blanda zucchini, lök, vitlök, kikärter, nötter och ägg, salt och peppar och rör om. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida.
3
Rosmarinsås: Blanda crème fraiche, hackad rosmarin och honung till en sås. Servera zucchinibiffarna med rostade rotsaker och potatis och sås.