Squashbiffar med rosmarinsås

Du behöver 0.5 st zucchini 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st burk kikärter 190 g 50 g hasselnötter 1 st ägg salt...

Du behöver

  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st burk kikärter 190 g
  • 50 g hasselnötter
  • 1 st ägg
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Rosmarinsås:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk färsk rosmarin
1 tsk honung

Servera med:

potatis rostade rotsaker och

Gör så här

1
Riv zucchinin och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa kikärterna och hacka nötterna.

2
Blanda zucchini, lök, vitlök, kikärter, nötter och ägg, salt och peppar och rör om. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 4 minuter per sida.

3
Rosmarinsås: Blanda crème fraiche, hackad rosmarin och honung till en sås. Servera zucchinibiffarna med rostade rotsaker och potatis och sås.

Scroll to Top