Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 2 st ägg
- 2 msk rörsocker
- 5 dl yoghurt naturell
- 0.5 dl valnötter grovt hackade
- 1 msk vatten
Garnera med:
2 st apelsiner
valnötter
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa vitorna till ett fast skum.
2
Blanda yoghurt, vispade äggulor och valnötter. Vänd ner äggvitorna.
3
Smält gelatinet på svag värme i en matsked vatten. Rör ner gelatinet i yoghurtblandningen.
4
Skölj en kransform med kallt vatten och häll i smeten. Täck med plastfolie, låt stå ett par timmar i kylen eller till nästa dag.
5
Skala och skär apelsinerna i bitar. Stjälp upp yoghurtkransen på ett fat. Garnera med apelsin och valnötter.