Yoghurtkrans med valnötter och apelsin

Du behöver 6 st gelatinblad 2 st ägg 2 msk rörsocker 5 dl yoghurt naturell 0.5 dl valnötter grovt hackade 1 msk vatten Garnera med:...

Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 2 msk rörsocker
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 0.5 dl valnötter grovt hackade
  • 1 msk vatten

Garnera med:

2 st apelsiner
valnötter

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa vitorna till ett fast skum.

2
Blanda yoghurt, vispade äggulor och valnötter. Vänd ner äggvitorna.

3
Smält gelatinet på svag värme i en matsked vatten. Rör ner gelatinet i yoghurtblandningen.

4
Skölj en kransform med kallt vatten och häll i smeten. Täck med plastfolie, låt stå ett par timmar i kylen eller till nästa dag.

5
Skala och skär apelsinerna i bitar. Stjälp upp yoghurtkransen på ett fat. Garnera med apelsin och valnötter.

Scroll to Top