Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl yoghurt naturell
- 2.5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 2 dl pumpakärnor
- 10 dl vetemjöl special 10-11 dl
Pensling:
1 msk olivolja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Tillsätt yoghurt, kallt vatten, salt, honung, hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet.
2
Arbeta ihop till en deg. Täck över och ställ i kyl över natten. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 4 bitar.
3
Rulla ut till längder lika långa som plåtens bredd och vrid dem lätt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 20 minuter.
4
Pensla med olja och strö på resten av pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.