Yoghurtbaguetter

Du behöver 25 g jäst 2.5 dl yoghurt naturell 2.5 dl vatten 2 tsk salt 2 msk honung 2 dl pumpakärnor 10 dl vetemjöl special...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • 2.5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 dl pumpakärnor
  • 10 dl vetemjöl special 10-11 dl

Pensling:

1 msk olivolja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Tillsätt yoghurt, kallt vatten, salt, honung, hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet.

2
Arbeta ihop till en deg. Täck över och ställ i kyl över natten. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 4 bitar.

3
Rulla ut till längder lika långa som plåtens bredd och vrid dem lätt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 20 minuter.

4
Pensla med olja och strö på resten av pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top